Veelvuldige dagbesteding en sociale activering voor mensen met autisme

Studio13 - locatie Oldenzaal

In Oldenzaal maakt AssortiMens gebruik van de faciliteiten in een voormalig kantoorpand. Deze locatie is bij de start van stichting een uitstekende plek geweest. Op termijn zal gezocht moeten worden naar een definitieve locatie in Oldenzaal. Dit pand moet plaats maken voor woningbouw in de nabije toekomst.

Studio13 is een onderdeel van AssortiMens en kenmerkt zich als een mix van creatieve technologische toepassingen die ingezet worden om mensen met gespecialiseerde talenten in het autisme spectrum in beweging te brengen. Studio13 is geïnspireerd door het concept van het Fablab, een werkplaats ingericht voor digitale fabricage. Studio13 heeft een standaard Fablab uitrusting.

Deze bestaat uit een CNC foliesnijder, een 3D printer en een lasersnijder. Studio13 heeft als uitgangspunt om mensen in beweging te brengen door technologische uitdagingen en werkzaamheden. Binnen de werkplaats van Studio13 staat het creatieve ontwikkelproces centraal. De eigen wensen van deelnemers worden gestimuleerd en ondersteund. Binnen deze activiteiten is geen bedrijfsmatige productiedruk.

Autsite de Lutte - locatie Stal 't Hoefijzer

Aan de voet van de Tankenberg biedt een prachtige rustige boerderijomgeving de kans om “te werken aan ontspanning”. De grote boerenkeuken kenmerkt het “Twentse Noaberschap”. Er voor elkaar zijn, zonder voorwaarden of vooroordelen. AssortiMens is te gast op de manege “Stal ’t Hoefijzer”, van de familie Wolbert. Er is de mogelijkheid om de gastvrije boer te helpen met de meest voorkomende werkzaamheden op zijn terrein. Daarnaast is er een werkplaats waar gewerkt kan worden met ruwe materialen (hout, metaal).

Creatieve processen leiden soms tot zeer interessante processen en producten. Vaak zijn het initiatieven van de deelnemers zelf. De invulling die zij eraan willen geven is het belangrijkste. Centraal staat ook de grote boerenkeuken. De sociale momenten van samen koffiedrinken, wandelen, recreëren en ontspannen zijn essentieel. De middagmaaltijd en een wandeling in de natuur bieden ook mooie kans voor een goed gesprek. Genieten van de rust, de ruimte, de natuur en de ondersteuning van elkaar. Samen zijn en samenwerken is belangrijk.

Nieuwe Locatie Parallelstraat 52

AssortiMens gaat op korte termijn verhuizen
van Parallelstraat 36 naar Parallelstraat 52


Ondanks de kleine afstand (minder dan 100 meter) is de overstap van onze huidige locatie naar het toekomstige pand een grote stap voor onze stichting, medewerkers en deelnemers. Met trots kunnen we terug kijken op een aantal mooie jaren waarin we onze stichting hebben zien groeien aan op nummer 36. De eerste twee jaren op de bovenverdieping, waarvoor heen "Radio TV Oldenzaal" gevestigd was. En de laatste 2 jaren hebben we ook gebruik kunnen maken van de beneden verdieping. 

We hebben in de afgelopen jaren genoten van de mogelijkheden die op ons pad kwamen. De locatie aan de rand van de binnenstad, achter het spoor en grenzend aan Berghuizen was uitstekend. Om ons heen werden de oude fabriekspanden gesloopt en de woonwijk "Stakenbeek" begon te groeien. Wij zijn ontzettende blij met de mogelijkheid om ons voor de toekomst te kunnen vestigen in het voormalige kantoorpand van Plasticon, 2 deuren verderop. 

Waar onze huidige locatie steeds meer verval vertoonde en vooral in de wintermaanden het nogal eens schortte aan comfort. betrekken we over een paar weken een prachtige nieuwe locatie. Deze voldoet aan al onze verwachtingen en eisen; voldoende comfort, degelijke bouw en prima voorzieningen. En vooral ook erg overzichtelijk en veel ruimte. Wij zien mogelijkheden om niet alleen onze stichting voort te zetten, maar ook om te kunnen uitbreiden. Volg de ontwikkelingen van de verhuizing in de slider en op facebook.