Shop
AssortiMens is sinds maart 2018 gevestigd aan de Parallelstraat 52
Onze locatie voldoet aan veel verwachtingen en wensen; Er is voldoende comfort, degelijke bouw en prima voorzieningen. Erg overzichtelijk en veel ruimte. En nog steeds voldoende mogelijkheden voor creatieve uitspattingen.
Centraal in het pand is de grote gezellige huiskamer. Het sociale aspect van AssortiMens staat altijd centraal. De inrichting geeft het gevoel van een "Mens-Cave". Industriële materialen zijn op een creatieve gebruikt. Aangevuld met sfeer bepalende bijzonder meubilair. Onze zelfgebouwde Arcadekast is een pronkstuk, maar ook de gerestaureerde en gepimpte "Deutsche Meister" (tafelvoetbalspel) en wandkast met een tiental oude radio's uit de 50-er en 60-er jaren, bepalen mede de sfeer.
Naast de sfeer een huiselijke aandacht, is de gespecialiseerde zorg op het gebied van autisme erg belangrijk. Aan de huiskamer grenzen de kantoren van onze zorgmedewerkers (spv-er, pedagoge, werk- en activiteitenbegeleiders).
Op de begane grond een professioneel ingerichte digitale werkplaats, genaamd Studio13.
Studio13 is een onderdeel van AssortiMens en kenmerkt zich als een mix van creatieve technologische toepassingen die ingezet worden om mensen met gespecialiseerde talenten in het autisme spectrum in beweging te brengen. Studio13 is geïnspireerd door het concept van het Fablab, een werkplaats ingericht voor digitale fabricage. Studio13 heeft een standaard Fablab uitrusting.
Deze bestaat uit een CNC foliesnijder, meerdere 3D printers en twee lasersnijders. Studio13 heeft als uitgangspunt om mensen in beweging te brengen door technologische uitdagingen en werkzaamheden. Binnen de werkplaats van Studio13 staat het creatieve ontwikkelproces centraal. De eigen wensen van deelnemers worden gestimuleerd en ondersteund. Binnen deze activiteiten is geen bedrijfsmatige productiedruk.
Creativiteit in de breedste zin is de drijfveer binnen onze organisatie. Op de eerste verdieping is een creatieve ruimte om te kunnen schilderen, tekenen, mozaiken, textiele werkvormen en vele andere mogelijkheden.
Op de eerste verdieping zijn ook ruimtes ingericht voor muziek, 3D-printen en fotografie. Ook is er ruimte voor rust en studie.
Duurzaamheid is een kernbegrip in de dagbesteding van assortimens. Het centrale doel van de stichting is om mensen die in het reguliere maatschappelijke verkeer zijn uitgevallen een plek bieden waar talenten (her)ontdekt kunnen worden en naar passende en zinvolle activiteiten gezocht kan worden. Daarmee proberen we geen eindstation te zijn maar mensen in hun eigen tempo, waar mogelijk, klaar te maken voor een duurzaam vervolgtraject.
In de bedrijfsvoering zelf proberen we ook oog te hebben voor milieu en een kleine impact op ecologie te hebben. Dit werkt door in de materialen die we gebruiken, vooral veel projecten op basis van hergebruik van goederen, actieve recycling en reparatie. Een groot deel van de activiteiten bestaat uit het maken en ontwerpen van (design)voorwerpen uit afval en restmateriaalstromen, een ander deel van de activiteiten uit het bijvoorbeeld repareren (re-furbishen) en upgraden van computers. We proberen de hoeveel afval te beperken door zeer gericht de nog waardevolle materialen te sorteren en door gespecialiseerde bedrijven te laten recyclen. Telefoons en cardridges naar Stichting Aap, printplaten en computeronderdelen gesorteerd naar de metaalrecycling. Veel van de apparatuur, gereedschappen en werkmaterialen die we gebruiken zijn donaties van derden, die bij ons een tweede kans of tweede leven krijgen.
Tenslotte proberen we ook onze locatie zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Door hergebruik van bouwmaterialen, vervangen van verlichting met LED, het monitoren van koeling, verwarming en luchtcirculatie proberen we onze energie- en materiaalbehoefte te reduceren, zonder daarbij aan veiligheid of (te veel) aan gebruikscomfort in te leveren.